Alle vet på hvilken side gresset er grønnest, og tilsvarende vet alle med skråsikkerhet at kaffen i hjembyen/hjemlandet naturligvis er verdens beste. Australieres syn på amerikansk kaffe er ikke noe unntak, men kaffereisedagboken «How to survive North America's terrible coffee» er interessant lesing.
For meg er det viktigste poenget i artikkelen det klassiske problemet med å komme som turist til en ny by; du vet ikke hvor de beste spisestedene er, du vet ikke hvor de beste barene er, du aner ikke hvor du får den virkelig gode kaffen, osv.
The key to finding really good coffee is to look beyond these ubiquitous outlets, adds Bryant, pointing to America's vibrant independent coffee scene.
"It depends on the cities that you go to, as to how much will be available; but if you're going to visit New York or San Francisco or Chicago, Philly, LA, Seattle — even Kansas City — most major cities will have a scene. It's the same here in Australia; if somebody got off a train in Melbourne or Sydney and was looking for coffee, they wouldn't necessarily find the cafes which are hidden around the corner, up the stairs, in little nooks and crannies. You have to be in the know."
Det får en til å sette pris på hvor heldige vi er i Trondheim, hvor den dominerende aktøren er et veldig kvalitetsbevisst Dromedar kaffebar.