Whiskey Barrel Coffee

26 Nov 2013 http://www.espressosmith.com/category_s/1477.htm

Espresso Smith Whiskey Barrel Coffee — Packaged not in a bag but in a wax sealed whiskey bottle, this blended coffee commands attention with a bold, dark character layered with cacao, charred oak, mesquite honey and clear-as-day, whiskey notes. It's sweet, rich and boozy in the cup.

En artig idé, som de mener gjenskaper mye av den opprinnelige måten grønne kaffebønner ble fraktet over havet i romtønner av det nederlandske Ostindiske kompani, men jeg er likevel usikker på både kaffebønnene, brennedatoen og oppbevaringen. Selv om det ser flott ut både med gammel whiskyflaske og voksforsegling, så er jeg skeptisk til både gjennomsiktig glass og ingen mulighet for skikkelig avgassing av bønnene.

Usikkerheten blir langt på vei bekreftet av en som kommenterer følgende på reddit:

The biggest issue I have with the flavor isn't the processing, it's the quality of coffee and roast profile. Both types are over roasted. And the only thing the roaster would tell me about the coffee is that it's a "high quality Colombian". Both coffees are very one dimensional, and don't taste like bourbon. It has this weird thin, grassy flavor to it. I've had it through a French press, Aeropress, and espresso. None of which helped the flavor at all. It's in no way worth 40$. You get 250g and it's been sitting in a shelf for god knows how long because they don't sell.

Akkurat som med den hjemmelagde pulverkaffen fra forrige uke, er jeg spent på hvordan resultet ville være med skikkelige bønner, brenning, oppbevaring, osv.