Som du sikkert vet fra før er kaffebønner bare steinen/kjernen fra kaffebær, fint illustrert på tegningen under.
Så bærene høstes og prosesseres, skinn, fruktkjøtt, osv. fjernes, bønnene brennes og kvernes (det rimte), og du ender opp med en kopp nydelig kaffe. Men har du noen gang lurt på hva som skjer med resten av bæret? Resten kalles gjerne cascara og har ofte blitt behandlet som rent avfall. Noen bønder har vært flinke til å bruke det som gjødsel, men etter hva jeg har forstått har det aller meste vanligvis bare blitt kastet.
Noe cascara selges imidlertid som te, og takket være en god venn som nylig var på jobbtur til San Francisco fikk jeg tak i en liten boks med cascara fra Blue Bottle.
5-7 gram cascara, 325 gram vann like under kokepunktet, trekkes i fem minutter. Kanskje en liten dæsj honning i koppen. Mmmm! Nå må jeg finne ut hvordan jeg får tak i mer på fast basis, uten å være avhengig av venner på jobbtur.