Restauranter og kaffe

25 Dec 2013 http://aeon.co/magazine/being-human/julian-baggini-coffee-artisans/

Linken over går til en artikkel som omhandler et tema som irriterer meg: Kaffekvalitet på restauranter. De kan legge sjelen sin i å lage god mat og finne vin som passer perfekt til maten, men kaffen smaker regelrett surt.

Dessverre irriterer denne artikkelen meg om mulig enda mer. Det nytter ikke å foreta en cupping for å sette på plass den dårlige Nespresso-kaffen når esset ditt i ermet er følgende:

In distant last place came the ground coffee I had brought, a very good quality, single-estate bean, but not roasted for espresso and ground four days earlier, a little too coarsely for Bruno's machine.

Hele artikkelen irriterer meg såpass mye at jeg ikke har klart å lese den ferdig, fordi den kort kan oppsummeres som følger:

bla bla bla bla bla bla bla bla jeg har en hypotese om at restauranter serverer dårligere kaffe enn de burde bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla jeg prøver å teste det ved å cuppe den mot kaffe som er totalt ubrukelig bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

Hypotesen er likefullt fremdeles interessant, og i alt for mange tilfeller dessverre sann. Du burde virkelig ikke trenge å kjøpe dessert for å orke å drikke kaffe du har fått.