Siste om temperatur på en stund

18 Dec 2013

Jeg er fremdeles nysgjerrig, la det ikke være noen tvil om det. Likevel er det litt begrenset hvor mye mer jeg får gjort med rene temperaturmålinger utover å slå fast at:

  1. Jeg må alltid forvarme bryggeutstyret (presskanne, filterholder, Aeropress, osv.) som best jeg kan i forkant.
  2. Når jeg brygger Kalita og V60 bruker jeg en egen Hario hellekanne med svanehals. Jeg bør varme opp vannet i denne, i stedet for å varme det i en kjele, helle det over i kannen og så brygge. Ellers blir varmetapet under overføringen mellom enhetene for stor.
  3. Hvis jeg kun trenger rundt 300g vann til et håndbrygg, bør jeg likevel varme opp minst 1 liter vann i kjelen. Med en tilstrekkelig stor vannmengde slipper jeg å tenke på varmetap i vannet mens det står i kjelen som et potensielt problem, og unngår å stresse for å komme igang med selve bryggingen.

Utover dette må jeg få et refraktometer i hus før jeg gjør noe mer, slik at jeg kan se de faktiske konsekvensene av å eksperimentere med forskjellige temperaturer.