Jeg er fremdeles nysgjerrig, la det ikke være noen tvil om det. Likevel er det litt begrenset hvor mye mer jeg får gjort med rene temperaturmålinger utover å slå fast at:
- Jeg må alltid forvarme bryggeutstyret (presskanne, filterholder, Aeropress, osv.) som best jeg kan i forkant.
- Når jeg brygger Kalita og V60 bruker jeg en egen Hario hellekanne med svanehals. Jeg bør varme opp vannet i denne, i stedet for å varme det i en kjele, helle det over i kannen og så brygge. Ellers blir varmetapet under overføringen mellom enhetene for stor.
- Hvis jeg kun trenger rundt 300g vann til et håndbrygg, bør jeg likevel varme opp minst 1 liter vann i kjelen. Med en tilstrekkelig stor vannmengde slipper jeg å tenke på varmetap i vannet mens det står i kjelen som et potensielt problem, og unngår å stresse for å komme igang med selve bryggingen.
Utover dette må jeg få et refraktometer i hus før jeg gjør noe mer, slik at jeg kan se de faktiske konsekvensene av å eksperimentere med forskjellige temperaturer.